Despre Open Directory Project

DMOZ

Open Directory Project

Director

Despre ODP

Deveniţi editor

Contract social

Date ODP - RDF

Adăugarea unui site

Recomandări de editare

Resurse pentru editor

În alte limbi

عربيّة - arabă

Aragonés -

Català - catalană

česky - cehă

Dansk - daneză

Deutsch - germană

English - engleză

Español - spaniolă

Français - franceză

Galego - galegană

עברית - evreiască

Italiano - italiană

日本語 - japoneză

한국어 - coreană

Latvian - letonă

Lietuvių - lituaniană

Nederlands - olandeză

Polski - poloneză

Português - portugheză

Türkçe - turcă

اردو -

簡體中文 - chineză simplificată

Despre Open Directory Project

Open Directory Project este cel mai vast şi mai comprehensiv director de pe Web, editat de către oameni. El este construit şi administrat de către o vastă comunitate globală formată din editori voluntari.

Republica mediului Web

Mediul Web continuă să se dezvolte într-un ritm impresionant. Motoarelor de căutare automate le este din ce în ce mai des imposibil să ofere rezultate utile căutărilor online. Grupurile de mici dimensiuni de editori cu plată nu fac faţă înscrierilor, iar acest fapt se răsfrânge asupra calităţii şi clarităţii directoarelor lor web. Totodată, link-uri de demult expirate încep să apară cu regularitate, iar astfel de grupuri de mici dimensiuni nu pot ţine pasul cu rata de expansiune a Internetului.

În loc să contracareze rata explozivă de extindere a Internetului, Open Directory oferă Internetului mijloacele indispensabile pentru propria-i organizare. Pe măsură ce Internetul se extinde, numărul său de cetăţeni creşte exponenţial. Fiecare dintre aceşti cetăţeni pot organiza o mică porţiune a mediului web şi o pot prezenta restului populaţiei de pe web, înlăturând părţile maligne şi inutile şi păstrând doar conţinutul de cea mai bună natură.

Catalogul web definitoriu

Open Directory urmează calea celor mai importante proiecte ale secolului XX axate pe editori/contribuitori. În mod similar Dicţionarului Oxford English, cel care are acum ultimul cuvânt de spus despre cuvinte, datorită eforturilor depuse de voluntari, Open Directory tinde spre a deveni catalogul Web definitoriu.

Open Directory a fost fondat în spiritul mişcării Open Source şi constituie singurul director web de anvergură disponibil 100% gratuit. Nu se percepe şi nici nu se va percepe vreodată o taxă de înscriere a unui site în director şi/sau pentru a utiliza datele incluse în director. Datele din Open Directory sunt disponibile gratuit tuturor celor care consimt licenţei noastre de liberă utilizare.

Creierul Internetului

Open Directory reprezintă cea mai vast distribuită bază de date cu conţinut Web clasificat de oameni. Corpul său constituient privind standardele editoriale, format din cetăţeni ai Internetului, reprezintă creierul colectiv din spatele modurilor de a descoperi resursele existente în mediul Web. Open Directory alimentează seriviciile de directoare web furnizate de cele mai vaste şi mai populare motoare de căutare şi portaluri, incluzând Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit şi sute altele.

Dumneavoastră puteţi face diferenţa

Ca oricare altă comunitate, primiţi ceea ce oferiţi. Open Directory oferă tuturor oportunitatea de a contribui.

Înscrierea este uşoară: alegeţi un subiect cu care sunteţi deja familiarizat şi înscrieţi-vă. Deţinem un comprehensiv set de instrumente utile în a adăuga, şterge şi actualiza link-uri în câteva secunde. Pentru câteva minute din timpul dumneavoastră, puteţi face din mediul Web un mediu îmbunătăţit devenind, totodată, un expert recunoscut în domeniul pe care l-aţi ales.

Alăturaţi-vă Open Directory Project

    Găsiţi o categorie pe care aţi dori să o administraţi.

    Accesaţi link-ul deveniţi editor, situat în partea de sus a paginii categoriei.

Remarcaţi că unele categorii nu conţin link-ul deveniţi editor; în acest caz, trebuie să căutaţi o categorie mai specifică faţă de care sunteţi interesat şi acolo să vă înscrieţi. Din momentul în care v-aţi alăturat editorilor din ODP şi după ce obţineţi experienţă în editare, puteţi face cerere pentru categorii de interes general.

Informaţii suplimentare

ISR generale (în engleză) - Doriţi informaţii suplimentare? Răsfoiţi colecţia de ISR (întrebări şi răspunsuri) despre noi, disponibilă în secţiunea Ajutor.

Site-uri care utilizează datele ODP (în engleză) - O prezentare tip categorie a tuturor site-urilor, motoarelor de căutare, portalurilor etc. care utilizează datele RDF oferite de ODP.

ODP în presă (în engleză) - Ştiri, articole şi alte rapoarte despre ODP.

Faceţi link către ODP (în engleză) - Afişaţi-vă suportul faţă de ODP incluzând un link către noi din cadrul site-ului dumneavoastră.

Descărcaţi datele ODP (în engleză) - Obţineţi Catalogul Web Definitoriu pentru utilizare în cadrul site-ului dumneavoastră. Aceste date sunt furnizate gratuit şi disponibile tuturor.

Licenţa privind Libera Utilizare (în engleză) - Licenţa în conformitate cu care sunt oferite datele ODP.

Contractul Social - Angajamentul şi promisiunea noastră către toţi cetăţenii Internetului în ceea ce priveşte menţinerea directorului ODP drept resursă liberă şi deschisă.

Premii (în engleză) - Site-ului nostru i-au fost acordate o serie de premii.

Ultima actualizare: Fri Sep 14 23:13 EDT 2012
Copyright © 2016 AOL Inc. (Terms of Use - License)

Help build the largest human-edited directory on the web. Suggest a Site - Open Directory Project - Become an Editor